Sunday, May 16, 2004
Mat Rempit Dilanggar Lari Kereta BMW

Seperti malam-malam minggu yang lalu, Mat Rempit terus menganas. Bising betul. Kereta peronda polis bekerja keras mengejar dia orang.

Aku diberitahu bahawa polis hanya ditugaskan untuk menghalau Mat Rempit dan penonton, dan bukan untuk memberkas mereka. Walau apa pun aku tabik dengan tugas pihak polis. Sekurang-kurangnya polis dapat mengawal sedikit keadaan walaupun diejek dan diketawakan oleh Mat Rempit.

Tengah aku leka menonton drama Dimensia kat Astro Ria, tiba-tiba aku dikejutkan oleh bunyi dentuman yang kuat. "Hah! Mesti accident nie." Aku tercari-cari kunci pintu tapi tak jumpa. Lepas 10 minit baru aku jumpa bawah meja. Geram betul! Ini mesti kerja Aiman, anakku yang kedua.

Aku segera bergegas ke jalan-raya. Aku tengok mak dan ayahku juga ada. Cepat betul dia orang sampai. Mengalahkan pemberita.

Tapi mana accidentnya? Rupa-rupanya orang yang accident tu dah 'dilarikan' oleh sebuah kereta kancil. Mungkin bawak ke hospital kot? Abang Azman yang ada kat situ kata mungkin Mat Rempit yang kena langgar BMW tu mati sebab Mat Rempit tu terlambung tinggi. Bersepai motor dia. BMW tu pulak lari. Semua kata BMW tu tak salah sebab dia jalan masa lampu hijau. Mat Rempit tu yang buat pusingan 'U' tak tengok-tengok.

Aku tengok ramai betul Mat Rempit dari kaum Cina yang berkumpul kat tepi jalan berdekatan tempat kemalangan. Mana pulak datangnya bebudak tu? Setahu aku Taman Tun Syed Nasir semuanya orang melayu. Agaknya kawan diorang yang kena langgar tu.

Lepas kemalangan tu, suasana sepi seketika. Aku harap diorang insaf. Namun harapanku hanya tinggal harapan. Tak lama lepas tu, bunyi 'preng-preng' memekak lagi. Tanpa menghiraukan bunyi yang memekak itu aku terus melelapkan mata. Aku rasa lama-lama aku boleh lali dengan bunyi bising motor.

Posted at 04:14 am by anakmuar

web 3025
July 19, 2005   12:37 AM PDT
 
kalau brani turun semban la
trg_2656
July 15, 2005   01:39 PM PDT
 
HIDUP MAT REMPIT!!!!!!! YANG LAIN BLEH GIE MAMPUSSSS!!!
bajang
July 14, 2005   07:47 PM PDT
 
wey luworang klau berani
turun palong timur la
cari wa
kita main sape kalah bakar moto
ade berani tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Student IIC
July 1, 2005   06:44 AM PDT
 
nak try ngan 125 aku mai la...
moto aku nampak je stendet,tapi enjin Mus Moto punya setting...Muahahaha....
dari penang sampai la kl ni,akulah rempit yg brani mampoih la katakan.......
nak try habaq ja......
sapa tak mau try ngan aku,aku kira dia penakut,teloq tak dak,moto barai......
Muahahahahaha..........
RAHSIA
June 27, 2005   11:49 PM PDT
 
WOI MAT REMPIT MEMPAGA?NAK REMPIT MOH KAT BILUT
Cermin
June 24, 2005   02:45 PM PDT
 
hehe..aku ni melayu..dan aku bercakap atas dasar seorang melayu.aku suka tengok sama sama kita melayu ni bergaduh..sebab kita ni melayu takde otak..kita ni sama sama nak jatuh..sama sama tarik orang melayu jatuh.kita sama sama tak fikir mcm mana nak naikkan bangsa kita.melayu semua ada jari,kita tunding sana tunding sini.semua melayu nak fikir diri sorg2 besar..hehe..aku pun nak besar jugak.semuanya nak jadi gagah..hehe..seronok tengok bangsa aku sendiri jatuh..apa nak jadi dengan bangsa aku ni..tak sedar tengah jatuh..yang kat atas tu sibuk tunding jari nak join yang bawah ni jatuh..kenapalah mengata sana sini..mengata kaum sendiri plak tu..hehe..itulah dia melayu..kalo korang baca apa aku tulis ni mesti ada yang marah dan terasa..sebab aku cakap tentang melayu..nak buat macam mana..aku pun melayu dan itu yang aku nampak..korang pun melayu..takkan la tak nampak apa yang akan berlaku dan dah berlaku..tak nak berubah ke wahai melayu..? berubahlah wahai bangsaku..sama sama lah naik..ini semua nak kutuk sini sana..mendabik dada..kita melayu..serumpun..sama sama susah sama sama senang..kita bantu membantu..biarlah nama dia si polan bin si polan ke apa ke..kalau dia melayu kita bantu..hehe..tak salah kan aku kutuk melayu sebab aku sendiri melayu..sama samalah naikkan mertabat melayu..hehe..apa la..tiap tiap hari semakin meLAYU bangsa ku..sebab apa ? sebab kita ni memang melayu..kita jatuh pasal apa..? sebab diri sendiri nak jadi hebat..bukan nak jadi melayu..celiklah sikit wahai melayu..sama sama bangunkan bangsa kita ye? tapi percaya lah cakap aku..aku suka tengok bangsa aku jatuh..sebab dorang tak sedar sedar dan insaf yang diaorang tu nak jatuh..dah terkena baru nak mengaduh..baru nak sedar buat apa..sebelum jatuh tu sedar sedar lah ye .. sama sama naikkan mertabat dan maruah bangsa kita! selamat! (aku yang melayu bercakap atas dasar seorang melayu)
anti-rempit
June 19, 2005   01:33 AM PDT
 
aku bukan ape.. nak ajak korang insaf je.. kalau kubur share ramai-ramai takpelah jugak.. boleh aku tolong jawabkan..
ni kubur sorang2.. tak dapat aku nak tolong kaum se'melayu' aku nih daripade soklan-soklan malaikat mungkar nangkir kat kubur kang.....

ma rabbuka?
motorsikal......
ma imamuka?
bohsia.....

aduh... itu je korang tau?
insap la weh.. masih sempat lagi nih.
anti-rempit
June 19, 2005   01:27 AM PDT
 
rempit BODOH. mai aa carik aku. carik aku kat akhirat. carik kat dunia watpa? nak gaduh? itu stail BINATANG. gentleman la weh, lawan kat court ka..ok la sikit. at least aku tak la bangang mcm bangsat macam korang rempit. tak educated, tak berani langsung nak jejak court. takat kantoi je. meh saman aku. cakap bahase inggeris pun berterabur. harap otak beruk korang la main angkat2 tayar depan moto. macam dalam sarkas. korang ni terlepas dari zoo nih. PUKIMAK REMPIT.. gua dah panas gila ngan kaum babi rempit ni.
DADAH
June 14, 2005   07:30 PM PDT
 
APPPPPPPPPPPPPPPPAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
man
June 12, 2005   04:00 PM PDT
 
wei klu brni meh trn jitra kedah......ni pomen kikir pokok jambu....
yamada_mastana
June 12, 2005   03:51 PM PDT
 
my e-mel <yamada_mastana@yahoo.com>
Name
June 12, 2005   10:18 AM PDT
 
klu brani jom la rempit di sungai petani malam sabtu kita lawan willie nak. setakat bawa moto laju sapa pun boleh. bapak aku pun boleh
JEK 1309
June 11, 2005   06:55 PM PDT
 
weii nak bising2 tak yahh arrr...bising kat dalam internet aper barang...nak main kat luar la...bela la weii....
akubencirempit
June 10, 2005   03:16 AM PDT
 
mat rempit babi... korang ingat korang bagus ker??? sorang2 penakut cam babi... ramai2 brani la woiii.... tak payah ugut2 la... tarak cuak punya... wahai mat rempit yg mmg cam babi haram jadah... buat bising ja brani.... kena tangkap nangis depan polis... malu skit woi... poyo plak tuh... pastu bila eksiden mampuih.. nyusahkan org nak angkat mayat korang..... kalu mati jihad takpa.... melayu tuh melayu jugak... tapi kalu dah jadi mat rempit, semua bangsa sama ja. melayu cina india.. sama ja
jambul narong
June 8, 2005   04:05 PM PDT
 

Paan
June 7, 2005   12:45 AM PDT
 
sapela yg wat brite memburukkan mat rempit ni..padahal orang yg kne langgar tu dah jelas orang cina..sbb budak2 cina ramai..rempit cina dgn melayu mane masuk..yg pgi wat cite mcm ni tp xtau sgt pasal hal2 ni, jgnla m'burukkan mat rempit..sbnanye mat rempit ni cuma nak have fun je pada mlm2 minggu..diorang tak kacau orang pun..tp ade sesetengah mat rempit je yg boleh dikategorikan sbg mat rempit yg berperangai bangsat..yg belen2 tu sume ok je..so, xyahla nk wat cite2 bodoh mcm ni ye? awk tu dahla bapak orang..bongok lak tu..biskut..
mat rempit dan mat popak
June 4, 2005   09:52 AM PDT
 
woi budak kalau nk kutuk mat rempit nie agak2 la. kalau aku jumpa korang kt mane2 siap la kau. dh macam mane dh kene langgar. korang ade berani ke. kalu setakat duk umah je ....... baik kau melancap dengan atuk kau je..... nk kutuk mat rempit konon. pantat mk korang busuk la.
mat rempit dan mat popak
June 4, 2005   09:52 AM PDT
 
woi budak kalau nk kutuk mat rempit nie agak2 la. kalau aku jumpa korang kt mane2 siap la kau. dh macam mane dh kene langgar. korang ade berani ke. kalu setakat duk umah je ....... baik kau melancap dengan atuk kau je..... nk kutuk mat rempit konon. pantat mk korang busuk la.
budak aloq setaq
June 1, 2005   04:51 AM PDT
 
oi budak kl nagn budak ipoh........hang pa x ble pa.....setakat nek moto bwk lelaju ja buat pa...meh la lawan angkat taya...seret ekoq...sagat karia...mai la kalo brani....setakat bwk lelaju atas highway bek x yah....lawan angkat taya la oi....kalo brani mai la jitra....HIDOP BUDAK UTARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
budak aloq setaq
June 1, 2005   04:48 AM PDT
 
oi budak kl nagn budak ipoh........hang pa x ble pa.....setakat nek moto bwk lelaju ja buat pa...meh la lawan angkat taya...seret ekoq...sagat karia...mai la kalo brani....setakat bwk lelaju atas highway bek x yah....lawan angkat taya la oi....kalo brani mai la jitra....HIDOP BUDAK UTARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
john k. roberts
May 25, 2005   06:14 PM PDT
 
satu bukti korang ni bodoh nak mati, gaduh sesama sendiri. bangang. nampak polis, tercirit dalam seluar pastu buat u-turn balik umah tukar spender!!
kalau korang ati kering giler babengs aku cabar ko pegi rempuh balai polis la weh. pukeemak punyer rempit. tak puas hati meh turun dataran. senang sket polis nak kepung bangsat-BANGSAT rempit ni semua. kepade kaum2 chia/cikaro lak.. ko penah nampak ANJING tengah beromen? SEBIJIK macam ko. memang sama.

BODOHHHHH!!
john k. roberts
May 25, 2005   05:43 PM PDT
 
mana backup pekida ko hah? macam taik cirit. bodoh. lagi satu kaum cilaka ni, tau nak gaduh aje. apa BINATANG tu kawan baik korang ke? nak fight ngan aku, meh gi mahkamah. cara gentle dan berakal. aku tak main gaduh2 macam orang zaman batu nih..
john k. roberts
May 25, 2005   05:39 PM PDT
 
weh rempit2... makk korang BOHSIA tepi jalan ek? ker BOHSIA tepi LONGKANG? ohho.. maknye JALANG, patot ar anak serupa GAMPANG. bapaknye pulak seekor BABI.. pasal BOHSIA ni tak tau derang fuck dengan sape,... dengan BABI pon jadilah..
john k. roberts
May 25, 2005   05:36 PM PDT
 
rempit yg tak guna otak.. kau derma aje la otak kau kat kambing ke.. lembu ke.. daripada lembu dijadikan kereta lembu, baik aje korang ganti derang tarik kereta 'lembu'.. BODOHH anak haramm nii...
aku rempit penang
May 25, 2005   12:48 AM PDT
 
weh budak2 tanjung!!!!!!!!!mtor kaler2 hampa ingat lawa kaaa.....mcm mtor hindu paria mak mandin tau dak......klo nak test motor korang mai le test ngan mtor ex5 aku.aku bikin baik punya...klo xpuas ati,hujung mgu turun padang kota.motor hampa klo laju jom la test bodo.....jangan dok ckp sja...wei bangang,abg tanjung bangang......harap bunyi sja kuat tapi habuk pun tarak....bunyi kuat tapi ekzos kuar taik hitam2....
babi
May 24, 2005   12:30 PM PDT
 
puki apache lancau haram jadah tak pit turun bukit pasir arr pepek
rempit png
May 22, 2005   05:00 PM PDT
 
jgn la gadoh2..rempit sesama rempit pun nk gadoh ke..sapa yg kutuk mat rempit bodoh 2,sbnarnya diorang 2 jeles ngan mat rempit.. pasal.....aku plng x suka bdak tanjung..eeiiyeee..mcam seill.. dh la moto bebunga2..geli aku... aku akn doakan rempit ttp no 1 kt dunia nie...HIDUP REMPIT..TANJUNG BLAH...
z playboy
May 21, 2005   12:55 AM PDT
 
budak kelate berak2 jee
azroi
May 19, 2005   12:00 AM PDT
 
apernie rempit2
jbc
May 18, 2005   02:31 PM PDT
 
ye ke mat rempit kat mlk hidup.setahu aku banyak dah masuk balai.kalau nak rempit jom gi litar
cipap
May 17, 2005   04:13 AM PDT
 
mat rempit memang bodoh
pak kassim
May 13, 2005   02:50 PM PDT
 
aduhh laa, dlm byk2 rempit nii.. aku rasa rempit johor laa yg paling siallll!! dahlah motor warna warni pastu terjongket lak. bagi kau lawa latuu yekk.. wat malu empayar rempit la kawan. stakat pacak pakai gear satu x sambung gear apa barang mat,.. apa apa hal pun ,, gua support rempit KL, ..
steady_beb_steady
May 13, 2005   04:54 AM PDT
 
katekan rempit itu best
gg
May 10, 2005   05:04 PM PDT
 
klu brani turun dataran la.......
SHIRO
May 9, 2005   01:53 PM PDT
 
fuck up!!!!!!!!!!!
ARE-B@ChiC@NoS
May 9, 2005   12:59 PM PDT
 
polis suma anak haram jadah
GSX-R 1000 K2
May 8, 2005   04:14 AM PDT
 
rempit? gua tak layan, moto kecik sangat, setting utk 1-2 kilo je buatpe? moto aku senang2 je boleh pegi 300++km/h. harga sebijik moto rempit pun belum tentu boleh beli ekzos yoshimura full system. setakat boleh lari 240km/h utk 5 saat pon dah kecoh.....moto aku boleh maintain 240km/h 2 jam aku tak kecoh kat sape2 pon.......ada laa sekali sekala aku main dgn mat rempit nie, sekor pon x dpt kejar aku........cite berapi-api je, tapi bile test sikit cicir gak....... kalau mana2 rempit yg nampak aku tegur laa, motor aku kaler hitam/silver/putih WHT 39, weekend aku selalu layan awana genting & bkt. tinggi, kalau nak join skali layan corner tarak hal, berani atau tak je laa
~Jitra Mai~
May 6, 2005   03:17 PM PDT
 
wei tiap-tiap jumaat ada race motor kat kedah di padang golf.Mai jgn tak mai jom pi tenggok!
fatah_ali_Kaw
May 5, 2005   11:15 AM PDT
 
oi! mat rempit lu org setakat nak rempit jgn nak kecoh!.... ni x x habih2 nak keco pastu gado pukul org pastu masuk berita "mat rempit bunuh org" apa cita mat rempit gua pun rempit gak tp x de lar nak keco2 buat hal sendiri dah lar !!..... bolo
fatah_ali_Kaw
May 5, 2005   11:15 AM PDT
 
oi! mat rempit lu org setakat nak rempit jgn nak kecoh!.... ni x x habih2 nak keco pastu gado pukul org pastu masuk berita "mat rempit bunuh org" apa cita mat rempit gua pun rempit gak tp x de lar nak keco2 buat hal sendiri dah lar !!..... bolo
fatah_ali_Kaw
May 5, 2005   11:14 AM PDT
 
oi! mat rempit lu org setakat nak rempit jgn nak kecoh!.... ni x x habih2 nak keco pastu gado pukul org pastu masuk berita "mat rempit bunuh org" apa cita mat rempit gua pun rempit gak tp x de lar nak keco2 buat hal sendiri dah lar !!..... bolo
atok may langkawi
May 5, 2005   02:50 AM PDT
 
nak punya kenalan gadis untuk d jadikan kkksihhhhhhhhhh no fon ku 012-4072569
wawan
May 4, 2005   08:33 AM PDT
 
mat rempit bodoh
REMPIT UPTOWN
May 3, 2005   10:48 PM PDT
 
WEI BDK2 REMPIT SKALIAN JAN TKT NGAN POLIS SKRG NIE.AKU BGTAU KAT KORANG SEMUA MLM MGGU NIE POLIS WAT SEKATAN KAT UPTOWN.
rockers
April 30, 2005   12:46 PM PDT
 
mlm minggu tue korang merempit ker asal xajak aku.tpi aku pakai keta,keta aku keta f1, buley rempit ker kat k.l tue.
MiSs^FrEeZy^HaiR
April 26, 2005   05:42 PM PDT
 
BOOOOO!!!!!!!!
nhrhfzfizaName
April 26, 2005   01:44 PM PDT
 
yess!yess!akhirnya aku bejayo cepuk kening mat rempit waktu diorang tercslapuk kt tepi jalan,waktu nyariss langgor kete bapak aku.lain kali aku simpan rotan sesiap kt dlm bonet kete bapak aku,bila diorang xcident aku tibai!!!!muahahahahah..
nhrhfzfizaName
April 26, 2005   01:43 PM PDT
 
yess!yess!akhirnya aku bejayo cepuk kening mat rempit waktu diorang tercslapuk kt tepi jalan,waktu nyariss langgor kete bapak aku.lain kali aku simpan rotan sesiap kt dlm bonet kete bapak aku,bila diorang xcident aku tibai!!!!muahahahahah..
aw3kz_rxz
April 26, 2005   09:43 AM PDT
 
cool..beb..cool..
dont be gelojoh..
AZROI_EX5 IPOH
April 23, 2005   05:33 PM PDT
 
mat rempit takut dengan polis bawa bosia boleh
RemPit PnG
April 22, 2005   06:32 PM PDT
 
Hoiiii apache aku tengok hang ni sembang kuat la!!! berani hang turun la penang!! test kat tesco !! kot hang terbalik la!! takat motor hang boleh simpan kat rumah la!! dan ikut suka hati kami la nak buat motor kaler apa pun ada kacau hang ka !! apa kaler pun takpa asl motor KEJAP tau!!! macam hang sembang berapi2 tapi moto takleh pi
RemPit PnG
April 22, 2005   06:31 PM PDT
 
Hoiiii apache aku tengok hang ni sembang kuat la!!! berani hang turun la penang!! test kat tesco !! kot hang terbalik la!! takat motor hang boleh simpan kat rumah la!! dan ikut suka hati kami la nak buat motor kaler apa pun ada kacau hang ka !! apa kaler pun takpa asl motor KEJAP tau!!! macam hang sembang berapi2 tapi moto takleh pi
skuterama club
April 22, 2005   06:16 PM PDT
 
hoi babi,haram jadah,lancau,puki mak,gampang!!!rempit ngan rempit pun nk gado ker??apersal la bengap sgt ar??g la kutuk mat2 scoot tu bodo!!!kat maner pun korang berada,kl ker,klantan ker,selangor ker,perak ker,png ker,kalau rasa x puas ati meh ar turun kuantan!!!carik aku!!!no plat CX 5370 carik ar kalau rase moto korang leh kejar kuda putih!!! mat scoot babi mat scoot babi mat scoot babi mat scoot babi
kuyom
April 20, 2005   02:41 PM PDT
 
boleh tak aku join team apache
amir
April 19, 2005   09:51 PM PDT
 
buto la wei yg ko nak bising2 wat pe.........klau xpuas ati trn up town bp cr 125 hijau kite test main 2000 ade brani.............jgn ckp aje lebih klau betul2 mat rempit jom kite test power...........
apache
April 18, 2005   12:26 PM PDT
 
oi kalau berani lumba sapa sampai cpt balai polis!!!hehehehe.
apache
April 18, 2005   12:24 PM PDT
 
oi rempit2 yg poyo kalau berani turun kl dkt up town ramai2.ada berani pacak 18 tiang pakai motor rxz!!!apache
Rempit PNG
April 14, 2005   03:06 PM PDT
 
Mane2 bdk Rempit yg rase motor die kuat gile,mai turun Png...kite main kat TESCO(Test Corner),Pdg Kota atau Gurney..Ada brani..terutamanya bdk-bdk rempit KL.Maju Rempit Penang!
Rempit PNG
April 14, 2005   03:05 PM PDT
 
Mane2 bdk Rempit yg rase motor die kuat gile,mai turun Png...kite main kat TESCO(Test Corner),Pdg Kota atau Gurney..Ada brani..terutamanya bdk-bdk rempit KL.Maju Rempit Penang!
Rempit PNG
April 14, 2005   03:04 PM PDT
 
Mane2 bdk Rempit yg rase motor die kuat gile,mai turun Png...kite main kat TESCO(Test Corner),Pdg Kota atau Gurney..Ada brani..terutamanya bdk-bdk rempit KL.Maju Rempit Penang!
dillofendy
April 13, 2005   10:49 AM PDT
 
hoi mat rempit korang tak payah ber lagak lah . korang ni group yg paling celaka sekali tau.pakai seluar senting,konon nak tunjuk timbleland curi badan sekeping . korang buat keja je lah motor tu tak payah nak berlagak motor pun beli ngan duit bapak kau jual tanah nak berlagak.kalu jual tanah nak beli EVO 7 memadailah jugak ni tak beli RXZ sakit RM300. RM 300 pun suruh bapak jual tanah. memang celako punya mat rempit
Name
April 7, 2005   01:31 PM PDT
 
Warkah Untuk Mat Rempit
Oleh: Adibah Hannan

Kasihilah Dirimu Dik!

Salam kasih sayang kuhulurkan pada kalian. Semoga kalian berada di dalam kesejahteraan iman dan Islam.

Adik-adikku,
Usia masa mula menginjak. Kita kini berada di tahun yang suram dan penuh ‘ kebimbangan’ dek bencana yang tak surut mendatangi alam sejak tahun 2005 mula menjengah. Rentetan bencana Tsunami, beribu-ribu nyawa terkorban termasuk di utara Malaysia. Hari ini, bencana itu datang lagi walaupun tidak segarang Tsunami pada 26 Disember lalu dan auranya turut dirasai di Malaysia.

Pernahkah kalian fikirkan?
Malaysia, bumi bertuah yang tidak pernah surut barokahNya dengan keamanan dan kesejahteraan masyarakat majmuknya serta sumber rezeki yang melimpah-ruah. Acap kita tatapi tangisan dan kesengsaraan sahabat-sahabat dari Negara lain yang sering ditimpa musibah. Sahabat-sahabat kita di Palestin misalnya, suara dan nyawa mereka ialah darah dan perjuangan untuk mendapatkan kembali tanah air yang ditawan Israel. Alam kanak-kanak dan remaja mereka disi dengan ruh jihad untuk menentang musuh. Tiada hiburan dan keseronokan menaiki motor di tengah-tengah malam, mengganggu masyarakat awam dengan jerit-pekik sumbang dan berhore-hore di malam minggu, bahkan dapat mengecapi kasih sayang ibu dan ayah adalah nikmat yang paling berharga kepada anak-anak ini. Lalu, cuba kalian bandingkan dengan kurniaan yang terdapat pada diri kalian? Kita punya ibu dan ayah yang sentiasa mengambil berat, mengasihi dan memberi kehidupan yang sempurna kepada kita. Namun, mereka juga manusia yang lemah dan tidak dapat lari dari melakukan kesilapan. Dengan kelemahan itu wajarkah kita memberontak dan mempertikaikan kasih sayang mereka dengan cara menggadaikan nyawa di jalan raya? Tidak adikku. Tuhan telah membekalkan akal, fizikal dan ruh kepada manusia untuk mereka terokai alam ini sebagai makhluk yang berbudi dan mengenali penciptaNya. Dengan akal, kita boleh berfikir dan boleh membuat pertimbangan antara kebaikan dan keburukan. Fizikal kita yang agam dan sempurna adalah sebaik-baik ciptaanNya, gunakan ia untuk berbakti kepada orang lain terutama kepada ibu dan bapa.

Ayuh adik-adikku!
Kita tidak punya masa yang panjang lagi untuk berubah. Mulai saat ini sedarkan diri kita dengan fenomena sekeliling. Tatkala seorang teman terbaring kerana digilis lori selepas deruan motornya sepintas angin, tidak tergongcangkah jiwa kalian melihat mayat yang terbujur kaku dan kadangnya tanpa kepala, kaki dan tangan? Lebih daripada itu, bagaimanakah bekalan si mayat untuk berjumpa dengan Tuhan Yang Maha Agung yang sebelum matinya begitu bongkak melanggar undang-undang jalanraya? Bukankah itu perbuatan yang terkutuk? Adik, kita boleh membayar denda dan menangis di hadapan hakim di mahkamah untuk melepaskan diri daripada hukuman penjara. Namun, bisakah kita membayar denda dan merayu di hadapan Tuhan di Mashsyar kelak ketika pintu taubatNya sudah tertutup rapat?

Adik-adikku sayang,
Kalian adalah benih untuk membangunkan Negara pada masa depan. Gemilangkan Negara kita dengan penguasaan ilmu pengetahuan dan menerokai alam yang padat khazanah ini. Kerajaan juga telah menyediakan infrastruktur untuk kita berekreasi, bersukan dan berhibur dengan cara yang sebaiknya. Pastikah adik-adikku dengan cara berlumba di litar haram, kalian boleh menjadi agung seperti pelumba dunia? Bagaimana jika selepas itu kaki kalian dipotong kerana kemalangan? Ya! Keseronokan yang sementara tidak akan membawa manfaat yang kekal dalam hidup kita.

Sebelum kuakhiri bicara ini, ribuan kemaafan kupinta jika teguranku mengocak emosi kalian. Sesungguhnya, Ia lahir dari ketulusan hatiku sebagai saudaramu seagama, sebangsa dan senegara. Semoga kita sama-sama dapat berganding tenaga menyemarakkan lagi kasih sayang dan perpaduan untuk memakmurkan bumi Malaysia yang tercinta ini. Dan ingatlah, masih ada sinar untuk kita merintis perubahan. Selamat meneroka ke dalam diri!
Sekian, terima kasih

Yang benar,
Saudaramu seMALAYSIA
Negeri Jelapang Padi.

































































































aku hansome
April 5, 2005   01:09 PM PDT
 
pi mampus budak2 rempit,Dah lah dressing pun cam laknat,bawak motor macam bapak kauorang punya jalan,(taktahu lakan kalau sammy vellu tu bapak korang)...Alang2 nak laju tu biarla stail sikit-bawak motor besar ker500cc(Dah Comfirm laju) ngan baju yg branded sikit...Sumpah sakit mata aku dok nengok korang nih...aku pun puas hati pasal minggu lepas aku dapat pukul 3 oarang mat rempit(saudara korang kot)yang tanagn yang tak reti duduk diam keje nak meraba jer....KORANG CAKAP NAGN AKU SAPER SALAH!!!!!!!!!!.saudara korang ke haper...karang aku raba mak budak 3 ekor nih-aper perasaaan dia lak....-mesti panas kan....OK beb. setakat motor cam tu layak duduk astate tau....bukan duduk kat bando besar kl...tak layak..Dan peranagi korang nih pun tak layak duduk ngan orang yang bertamadun,beradap, beragama ISLAM, fikirkan lah duhai mat rempit........SAmpai bila korang nak menyusahkan orang lain...
nua jgg
March 31, 2005   02:24 PM PST
 
oi aku pun ader motor.standart bikin,kalo berani mai kiter pi main kat balakong.amacam stuju.???????????
aman
March 26, 2005   02:19 PM PST
 
korang suma yang dok kt utara..ada tak mmber korang yang nk jual panter jerung standet aku nk beli.. arga dlm 2000 je
meng
March 26, 2005   02:12 PM PST
 
wei aku dak rempit penang!!abang tnjung ni ckap je lbih..moto cam indu paria..tkat main koner2 je sapa pn boleh!! meh la kita main aksi!! tau pn kecut teloq
mamat
March 24, 2005   01:54 AM PST
 
kalau nak main pikap cari motor lagenda merah pakai alloy oren..................mat rempit muar yg berjaya
mamat
March 24, 2005   01:54 AM PST
 
kalau nak main pikap cari motor lagenda merah pakai alloy oren..................mat rempit muar yg berjaya
rezza
March 20, 2005   11:46 PM PST
 
wei ader berani main pikap ngan moto aku kriss itam merah plat wlj..... aku tunggu kat maju x pun tasik permaisuri..............
ntah la.........
March 18, 2005   01:25 AM PST
 
wei jom main ngan aku nye fame...............WBB164 kalo brani turun la dataran malam minggu...........setakat cakap banyak buleh la........lawan willie pun ok gak.........
panas line,
March 12, 2005   12:04 PM PST
 
dah.. dah,, apa-apa hal pun gua support rempit!! kita rempit bersatu , sama-sama pakai motor apa mau gaduh,. apsal nak maki-maki,. Piece la skit. jom kita berbaris kat dataran merdeka.. Tonight!!
Joki Padang
March 11, 2005   01:34 PM PST
 
sesape yg rase dirinya terer main corner, mai turun Penang ushar kat sini..macam mana bdk2 sini main.
Ape2 pun Penang is the 1st ranking corner kat Malaysia.
an-2racing
March 8, 2005   04:01 PM PST
 
bodo sampai tingkat 23 punye bebudak apachi,korang rempit naik beskal ker bukan naik moto ker..same lar tue jugak rempit jugak kan.klu taknak rempit pie main kat kebun getah blakang umah bapak kau,itu bukan rempit itu name nyer.saper nak geng ngan ko ha,bebudak dayak pn pandai rempit ker.pie sumpit lagi baguih lah.bodo punyer bebudak apachi
booy
March 7, 2005   05:46 PM PST
 
kepala butoh kau mat rempit
heiry
March 5, 2005   08:18 PM PST
 
Woi kite sesame rempit patut berdamai. kalau nak sangat begaduh pegi lah......korang apa la.cuba unite skali aku dari budak canada club mlm minggu main tasek kl serdangh je itu saje.yg selebih kite orang akan pusing2 kat bangsar damansara kata mat rem pit.CANADA CLUB from bdak2 bukit cheras,tmn lensen kat2 ngan plaza phoenix
MANAF
February 17, 2005   08:49 AM PST
 
WOI BUTUH LA MAT REMPIT PEGI MATI LA OIIIIIII........MACAM BAGUS JER ......MALAM MINGGU NYUSAHKAN ORANG SIAL JER..FUCKKKKKKKKKKKKK
leman
February 17, 2005   08:41 AM PST
 
branii kutuk mat rempit! ada berani mai turun peneng.nak tengok mat coner main coner,trun sini........PFK 2350
zam
February 11, 2005   05:15 PM PST
 
FUCK OFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Rempit^Rileks
February 10, 2005   04:42 PM PST
 
woi mat2 rempit sumer tak kira la kat mana2 pun,geng aku sekarang kuar town kasi bingit mlm besa je,mlm minggu slow sket coz jpj dan polis buat taik lak sekarang nih,kat tempat korang cam na,best gile kuar mlm minggu main set moto 400 meter cam sprin test,kuar merempit naik 125z power aku ar,mengerek awek dgn jln2 dgn member naik kriss je,kriss bikin gak siot pomen paling kuat belah utara nih utk 4 stroke,korang tau sape kan?mat rempit kdg,penang,perlis dan perka mesti tau punya la,mat rempit utara teruskan kegiatan korang yg berfaedah tu demi masa depan mat2 rempit yg akan datang.
MAT REMPIT(SEJATI)
February 10, 2005   01:33 PM PST
 
hati-hati nanti xcident, okey bye
lie_kelate
February 10, 2005   01:27 PM PST
 
sape nak racing motor dgn aku datang kelate(DAH 1407)/
NameJOHAN
February 9, 2005   01:15 PM PST
 
KALAU BUDAK KL NK TENGOK DDK KLETE WILLY ATAS MOTOR DTG LA RAMAI2
NameJOHAN
February 9, 2005   01:15 PM PST
 
KALAU BUDAK KL NK TENGOK DDK KLETE WILLY ATAS MOTOR DTG LA RAMAI2
lie-kelate
February 6, 2005   12:10 PM PST
 
rempit kelate / jgn kuat curii motor okey(uuntuk sumua mat rempit)
ntah ler
February 6, 2005   01:06 AM PST
 
kelam kabut la korang!
ntah ler
February 6, 2005   01:04 AM PST
 
kepala hotak ko main kat tasik permaisuri.polis ramai sial,nak mati pegi lar.
remy
February 3, 2005   01:19 PM PST
 
rempit apo atas jlan , nak rempit pi lh kat jempol, rempit puas 2 polis pun tak mare.
cochrane rempit
January 31, 2005   01:22 AM PST
 
jom ar tukar pot racing kat tasik permaisuri lak.. hehehe mlm minggu ni... idup apache paip
cochrane rempit
January 31, 2005   01:22 AM PST
 
jom ar tukar pot racing kat tasik permaisuri lak.. hehehe mlm minggu ni... idup apache paip
Azroy
January 29, 2005   03:09 AM PST
 
ni menda ni kutuk mengutuk...hahahaha merapu sungguh dan langsung tak profesional..apa2 mat sekali pun kita tetap makhluk tuhan..terpulang pada memasing.ok to all my fans APC,budak2 pangkah,STP(PJ) Idup biar relax jgn kelam kabut ok ...choww
mat pet
January 28, 2005   10:19 PM PST
 
korang niapa lh.....pendapat semua x guna x selesai masalah...masing2 nk tunjuk samseng...yg mengaku budak APC..tolong lh...budak ko pun bnyk merempit kat pertama...jgn nk guna nama APC...ko dok kat mana x penting sebab akn org bodoh nk cari ko cam tu je...kasi no IC, NO PHONE...senang org cari..ALAMAT PENUH kalu berani..ko kutuk org pandai....TLNG JGN PAKAI NAMA APC OK.....APC X TLEBIH DGN FORUM2 BODOH NI....BIARKN MREMPIT DGN DIORANG PUNYE CARA >>>SURH KERAJAAn settlekn...jgn duit abis dgn benda yg mengarut...klu org miskin diorang cari tp klu org ada duit dia biarkn KNPA>>>>>>>
lisa vs padin
January 24, 2005   04:44 PM PST
 
nie lain kali nak rempit pi GURNEY.klau TSUNAMI mai jgn matikan enjin anda kerana barangsiapa yg mematiknnya.......mati jugaklah dia!!!!!!!!!!!!!!!
PESANAN TERAKHIR:
buat awek2 rempit dluar sn jgn lupe pluk balak anda kuat2 supaya x terBANG?????klau terbang jgk,nnt org tny 'eekk??anak sapa tu!!!'????????
Budak_gRUNgE
January 23, 2005   01:49 AM PST
 
gua budak.gua funk budak kelantan



mat rempit pahang
January 23, 2005   01:27 AM PST
 
korang kutuk kutuk macam nak kena boooo je
martrempit
January 19, 2005   02:41 AM PST
 
woi! ADA BERANI mlm mggu ni kite racing satu KL ok
Name
January 18, 2005   08:40 AM PST
 
Kurang ajar na lepeh@mat Rempit YA!Skinhead indah kenak anuk...from SArawak Oi!
Name
January 18, 2005   08:40 AM PST
 
Kurang ajar na lepeh@mat Rempit YA!Skinhead indah kenak anuk...from SArawak Oi!
kuzy
January 12, 2005   04:11 PM PST
 
mat rempit babi,pukimak, lancau.korang memburuk kan namer bdak motor yang yang lain.bdak aku nak konvoi pun kena cas rempit.korang asal ha?shibal,anak haram!!!!kalo tak puas hati turun bangsar la aku pakai motor rd250lc warna merah!!!jumper jer aku!!!!jom kiter try?nak tak?
kuzy
January 12, 2005   04:11 PM PST
 
mat rempit babi,pukimak, lancau.korang memburuk kan namer bdak motor yang yang lain.bdak aku nak konvoi pun kena cas rempit.korang asal ha?shibal,anak haram!!!!kalo tak puas hati turun bangsar la aku pakai motor rd250lc warna merah!!!jumper jer aku!!!!jom kiter try?nak tak?
daus
January 8, 2005   10:26 AM PST
 
kepade semua mat rempit harap2 berhenti lah pade berlumba ok?
ks
January 6, 2005   05:18 PM PST
 
pesal korang (mat rempit) nak melenting bila orang kutuk. itu belum orang ketuk lagi. setakat cakap "nak mampos" ke nthapakebenda ke boleh ar. sape pun blh ckp. ntah2 korang yng mampos dulu. muahahahaha
awek_rxz
January 3, 2005   02:55 PM PST
 
budak yg kutuk2 mat rempit tu sebenar nye dia jelous sebab tak reti buat wiking and aksi2 yg power hidup mat rempit
awek_rxz
January 3, 2005   02:55 PM PST
 
budak yg kutuk2 mat rempit tu sebenar nye dia jelous sebab tak reti buat wiking and aksi2 yg power hidup mat rempit
awek_rxz
January 3, 2005   02:55 PM PST
 
budak yg kutuk2 mat rempit tu sebenar nye dia jelous sebab tak reti buat wiking and aksi2 yg power hidup mat rempit
Name
January 2, 2005   04:53 PM PST
 
saper yg kutuk mat2 rempit nie sbenarnyer jelezzz.. sbb diaorg x dpat nk rempit sama2....korang x dpat rempit sama pun jgan la nangis...pegi duk atas jamban duduk pahtu rempit la pueh2...ekeke...try the best oK>>

BLAHHH DLUU.....BLABLABLA..
Name
January 2, 2005   04:53 PM PST
 
saper yg kutuk mat2 rempit nie sbenarnyer jelezzz.. sbb diaorg x dpat nk rempit sama2....korang x dpat rempit sama pun jgan la nangis...pegi duk atas jamban duduk pahtu rempit la pueh2...ekeke...try the best oK>>

BLAHHH DLUU.....BLABLABLA..
apache junior
January 1, 2005   04:06 PM PST
 
woi! sape yg kutuk2 rempit nak maiti ker?
kuang ajar tul!! x puas ati jom la gaduh
bapak korg x ajar ker.....?
skin head la bodo....
mkn sampah
kat umah xder makanan ker....?

iuer
December 24, 2004   04:06 PM PST
 
mat rempit bodoh nak mampus
dAH BAHAYAKAN NYAWA SENDIRI NAK Sangkut ngan org lain plak....................bodoh bpdoh nak mampus



iuer
December 24, 2004   04:05 PM PST
 
mat rempit bodoh nak mampus
dAH BAHAYAKAN NYAWA SENDIRI NAK Sangkut ngan org lain plak....................bodoh bpdoh nak mampus



iuer
December 24, 2004   04:06 PM PST
 
mat rempit bodoh nak mampus
dAH BAHAYAKAN NYAWA SENDIRI NAK Sangkut ngan org lain plak....................bodoh bpdoh nak mampus



rempit
December 23, 2004   01:41 PM PST
 
semua cita letup
BoY
December 18, 2004   12:46 PM PST
 
oi ape sound2 mat rempit ni nak mampus ke???????????
BoY
December 18, 2004   12:46 PM PST
 
oi ape sound2 mat rempit ni nak mampus ke???????????
BoY
December 18, 2004   12:46 PM PST
 
oi ape sound2 mat rempit ni nak mampus ke???????????
BoY
December 18, 2004   12:46 PM PST
 
oi ape sound2 mat rempit ni nak mampus ke???????????
along
December 16, 2004   01:50 AM PST
 
RILEK LAAAA.....................
machine_fame
December 2, 2004   08:41 PM PST
 
aku bangge mat rempit lalu blakang umah aku.aku sungguh bangge.diorang sanggup lalu blakang umah aku walaupon blakang umah aku tu banyak itik,ayam,pokok pisang yang mak aku tanam,tempat adik aku main masak2.
Name
November 17, 2004   12:26 PM PST
 
padan muka

Name
September 13, 2004   04:26 PM PDT
 
kesian nak mampus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anakmuar
May 16, 2004   10:12 PM PDT
 
Betul kata kau ju1062. Siang tu aku dengar macam-macam versi cerita pasal accident tu. Entah mana yang betul pun aku tak tahu sebab aku tak tengok sendiri. Thanks coz informasi tu.
ju1062
May 16, 2004   08:19 PM PDT
 
semalam pun aku g sana tapi masa tu kalu tak silap dlm kul 2 ke 3 pagilah. tapi yg xcident budak rempit melayu ngan kete nissan cefiro, cina punyer. cina tu laju traffik light kat SMS tu di sodok motor budak melayu ni pastu kete trus lari. tapi setibanya kat simpang nak masuk tmn tun syed nasir dia berhenti sbb tayar pecah. apalgi budak2 ni tibailah kete dia abis jahanam, barang2 dlm kete abis budak ni ambik.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry

Jom Sembang !
   







<< May 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31






Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed